• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck: “Logisch dat het bod van Hamburg Izquierdo niet koud liet”

  Sonck: "Champions League spelen met Club is ook niet verkeerd"

  Wesley Sonck heeft bij Sporza gereageerd op de transfertactiek van Club Brugge. De landskampioen wil zijn sterkhouders in Brugge houden en weigerde onder meer een miljoenenbod van Hamburg op José Izquierdo. "Ik begrijp dat het aanbod van Hamburg Izquierdo niet koud liet, maar met Club de Champions League spelen is ook niet verkeerd."

  Na zijn knappe goal tegen KV Mechelen liep Izquierdo niet over van enthousiasme. Sonck kan de reactie van de Colombiaan wel begrijpen.

  "Tijdens transferperiodes worden de hoofden van spelers gek gemaakt door clubs en managers, die met gigantische bedragen zwaaien. Ik las dat Hamburg twaalf miljoen veil had voor Izquierdo en het is logisch dat zo’n bod je niet koud laat.”

  “Maar ik denk dat het ook interessant is voor de Club-spelers om zich in de Champions League te meten met tegenstanders die in principe beter zijn dan zij. Als spelers als Izquierdo zich op het kampioenenbal kunnen tonen, dan kan je zeggen dat ze klaar zijn voor een stap hogerop.”

  "Genieten van de Champions League"

  Sonck denkt niet dat Club het risico loopt om met misnoegde spelers achter te blijven. "Uit ervaring weet ik dat je na de transferperiode gewoon focust op het team waar je op dat moment voor speelt. Ik zou de Club-spelers gewoon aanraden om te genieten van de Champions League."

  “Een verlengd verblijf is voor zowel de club als de speler een risico, maar het kan natuurlijk ook positief uitdraaien en dan rinkelt de kassa voor beide partijen.”

  "Defour heeft zeker nog een toekomst bij Anderlecht"

  Sonck gaf daarnaast nog zijn mening over de kwestie rond Steven Defour. De middenvelder voelt zich door een deel van de Anderlecht-aanhang niet aanvaard en denk daardoor aan een vertrek. "Ik denk zeker dat Defour nog een toekomst heeft bij Anderlecht", zegt Sonck.

  "Hij moet gewoon wedstrijden spelen, want enkel zo kan Defour tonen dat hij alles wilt geven voor Anderlecht. Natuurlijk spelen ook zijn eigen mening en eventuele aanbiedingen uit het buitenland mee in dat hele verhaal."