• home
 • video
 • pas verschenen

  Sané is de volgende miljoenentransfer van Manchester City

  Sané is de vijfde inkomende transfer van Manchester City.

  Manchester City heeft de komst van Leroy Sané afgerond. Het 20-jarige Duitse toptalent komt over van Schalke 04 en tekende bij Manchester City een contract voor vijf jaar. Met de overgang is bijna 44 miljoen euro gemoeid.

  Sané, in 57 wedstrijden voor Schalke 04 goed voor 13 doelpunten, stond al een tijdje in de belangstelling van Man.City-trainer Pep Guardiola. Hij vertoefde al enkele dagen in Manchester om zijn transfer af te ronden.

  Vandaag kwam dan ook de verlossing. Sané tekende een contract voor vijf seizoenen bij de viervoudige Engelse kampioen. Manchester City schrijft voor de transfer meer dan veertig miljoen euro over op de rekening van Schalke 04.

  Sané is uiteraard in de wolken met zijn overgang naar de Premier League. "Ik ben heel gelukkig om hier te zijn en ik ben blij dat alles in orde gekomen is", laat hij optekenen op de website van zijn nieuwe club.

  "Trainer Pep Guardiola was één van de redenen waarom ik naar Manchester City ben gekomen. Hij overtuigde me om naar Engeland te komen en ik ben er zeker van dat ik veel zal leren van hem. Ook bij Bayern München liet hij zien goed met jonge spelers te kunnen werken."

  "Hij kan van mij een completere speler maken. Ik zal wel wat tijd nodig hebben om me aan te passen aan deze competitie en dit land, maar ik ben er zeker van dat ik snel mooie dingen kan laten zien voor deze club."

  Sané, die bij Manchester City met het nummer 19 zal spelen, is al de vijfde inkomende transfer van Guardiola. Eerder trok hij ook al Ilkay Gündogan, Aaron Mooy, Nolito en Oleksandr Zinchenko aan.

  Guardiola: "Sané past perfect in onze ploeg"

  Ook City-trainer Pep Guardiola is tevreden met zijn nieuwste aanwinst. "Sané is een heel speciaal talent. Ik ben er zeker van dat onze supporters hem graag aan het werk zullen zien."

  "Hij is technisch heel begaafd en sterk aan de bal. Hij is bovendien heel snel en creëert gemakkelijk kansen voor zichzelf en zijn teamgenoten. Ondanks zijn heel jonge leeftijd, past hij perfect in onze ploeg. Hij kan nog veel leren bij Manchester City en we zijn uiteraard heel blij dat hij voor ons gekozen heeft."

  Manchester City kondigde zijn nieuwe aanwinst aan op Twitter: