• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorzitter Vanden Stock: "Geloof niet dat Defour zal blijven"

  Voorzitter Vanden Stock ziet zijn aanvoerder niet graag vertrekken.

  Blijft Steven Defour bij Anderlecht? Het lijkt erop dat de aanvoerder zijn zinnen heeft gezet op een transfer. Defour voelt zich nog altijd niet aanvaard door de supporters, al is voorzitter Vanden Stock het daar niet mee eens. "Het is een excuus geworden voor hem om te vertrekken."

  De weerzinwekkende tifo van Defour bij zijn eerste match voor Anderlecht op Sclessin zit iedereen nog vers in het geheugen, maar is ondertussen alweer meer dan een jaar geleden.

  Het afgelopen jaar kreeg Defour het hard te verduren op de Belgische voetbalvelden. Niet alleen was er de tifo van de Standard-fans, die hem zijn overstap naar aartsrivaal Anderlecht niet konden vergeven.

  Ook in het Astridpark had een groot deel van de Anderlecht-aanhang moeite met de komst van de Rode Duivel. De 28-jarige verdedigende middenvelder slaagt er maar niet in zich in de gratie te spelen van alle Brusselaars.

  Aanvoerdersband lokt opnieuw reactie uit

  René Weiler, die deze zomer Hasi als coach kwam vervangen en Anderlecht naar een eerste titel in drie jaar moet loodsen, wil Defour nochtans graag houden. De Zwitser toonde dat door hem in de belangrijke kwalificatiewedstrijd voor de Champions League tegen het Russische FK Rostov kapitein te maken.

  Weiler had daarbij, net zoals Defour zelf, niet gerekend op tegenstand van de supporters, maar die kwam er wel. In de eerste competitiematch van het seizoen op Moeskroen, hing er in het bezoekende vak (weer) een anti-Defourspandoek en kreeg de speler bier over zich heen.

  Vanden Stock: "Ik heb de indruk dat Steven met zijn hoofd bij een transfer zit"

  Defour zelf lijkt het niet aan zijn hart te laten komen, maar voorzitter Vanden Stock en manager Van Holsbeeck achten de kans klein dat hun goudhaantje dit seizoen nog (lang) in Brussel blijft.

  "Je ziet duidelijk dat Steven de negatieve houding van de supporters beu is", zegt Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.

  "Defour geeft al twee jaar alles op het veld voor Anderlecht. Jammer genoeg blijft zijn passage bij Standard voor beroering zorgen."

  Voorzitter Vanden Stock treedt zijn manager bij. "Ik heb de indruk dat hij met zijn hoofd bij een transfer zit. De houding van de fans is voor hem een excuus geworden om te vertrekken. We zullen er alles aan doen om hem te overtuigen om te blijven, maar ik geloof er niet echt meer in."

  Als Defour daadwerkelijk andere oorden opzoekt, dan zal dat tegen de juiste prijs zijn.

  "De trainer wil zijn kapitein graag houden, maar je ziet dat hij niet goed in zijn vel zit. Alles hangt af van de aanbiedingen die we krijgen. De richtprijs is zeven miljoen euro", zo is Van Holsbeeck duidelijk.