• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Napoli-fans woedend over nakend vertrek van Higuain naar Juventus

  Gonzalo Higuain heeft het verkorven bij de Napoli-aanhang.

  De nakende overgang van topschutter Gonzalo Higuain naar rivaal Juventus verhit de gemoederen in Napels. Zelfs Napoli-icoon Diego Maradona sprak zich al uit over de transfer. "Met de supporters wordt nooit rekening gehouden", schrijft de Argentijn op zijn Facebook-pagina.

  In de Serie A steekt Juventus er al enkele seizoenen met kop en schouders bovenuit, maar in Turijn willen ze niks aan het toeval overlaten. Nadat Juve eerst al Roma-sterkhouder Miralem Pjanic op de kop getikt had, lijkt nu ook Napoli-topschutter Gonzalo Higuain op weg naar de kampioen van de voorbije vijf seizoenen.

  De Argentijn, vorig jaar goed voor 36 doelpunten in de Italiaanse competitie, heeft een opstapclausule van zo'n 94 miljoen euro. Volgens de Italiaanse media heeft Juventus Napoli al ingelicht dat het van plan is dat bedrag op tafel te leggen. Higuain zou zelfs al medisch gekeurd zijn.

  Het nakende vertrek van publiekslieveling Higuain zorgt intussen al voor heel wat onvrede in Napels. Op het trainingskamp van Napoli in Dimaro is het hoofd van Higuain weggesneden uit een enorm spandoek. Her en der werden al Higuain-truitjes verbrand of in het toilet gedumpt.

  Zelfs Diego Maradona (foto), die met Napoli twee titels pakte, heeft zich al gemengd in de discussie over zijn landgenoot. "Deze transfer doet pijn omdat Higuain naar een directe rivaal verhuist, maar de speler zelf treft geen schuld", vindt Maradona.

  "Zoals altijd zijn het de zakenlui die hier beter van worden, niemand houdt rekening met de supporters. Een goeie zakenman zijn is tegenwoordig belangrijker dan een goeie voorzitter te zijn. In mijn tijd was dat anders. En het is jammer dat de FIFA blijft slapen."