• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  David Moyes volgt Allardyce op bij Sunderland

  Moyes tekende een contract voor vier seizoenen.

  David Moyes heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij Sunderland. De 53-jarige Schot zat zonder werk nadat hij in november 2015 ontslagen was door Real Sociedad. Moyes wordt bij de ex-club van Simon Mignolet de opvolger van Sam Allardyce, die nieuwe bondscoach van de Engelse nationale ploeg.

  Moyes maakte als trainer vooral naam bij Everton, waar hij tussen 2002 en 2013 de plak zwaaide.

  In 2013 volgde hij Sir Alex Ferguson op bij Manchester United, maar dat werd geen onverdeeld succes. Moyes bleef met United ver onder de verwachtingen en moest na amper één seizoen alweer opkrassen. De Schot kreeg daarna een kans bij Real Sociedad, maar ook in Spanje had Moyes het moeilijk.

  "Ik kijk ernaar uit om het goede werk van Allardyce bij Sunderland voort te zetten", reageerde Moyes al op de clubwebsite. "Het is leuk om opnieuw in de Premier League aan de slag te kunnen en ik sta te popelen om de uitdaging aan te gaan."

  Tweets: