• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maes: "We moeten ons huiswerk goed maken"

  Peter Maes ontsnapte met Genk.

  Racing Genk is gisteren nipt aan een ontluisterende uitschakeling ontsnapt. "Het is goed dat we zulke matchen spelen, daarin worden onze problemen allemaal duidelijk", zegt Genk-coach Peter Maes.

  Peter Maes leek gisteren enkele keren de wanhoop nabij. "Je moet in moeilijke momenten op een blok kunnen terugvallen en als er dan nog buiten positie gelopen wordt, dan ben ik ontgoocheld. Ik stel me ook vragen na onze eerste helft."

  "Je bent altijd bang voor onderschatting. Als je naar de Balkan moet en een team treft dat veel druk geeft en op het randje speelt, dan moet je thuis geven. En dat was voor de rust niet het geval."

  "We zagen vorig seizoen al dat we aardig kunnen voetballen als we de wet kunnen dicteren, maar in uitmatchen hebben we te weinig kracht. Dat is echt een werkpunt. En zeker nu Kabasele wegvalt, zie je dat we achterin dun zitten."

  "Ik ben eigenlijk wel blij dat we zulke matchen kunnen spelen en dat het allemaal duidelijk wordt. We moeten ons huiswerk goed maken."

  "We moeten blij zijn met de kwalificatie, maar niet met de prestatie. We moeten met iedereen praten. We hebben het vorige seizoen heel goed afgesloten, maar nu moeten we opnieuw beginnen."

  "Uit een vriendschappelijke match kun je nooit zo veel leren. En ik ben eigenlijk blij dat we nu echt weten waar we naartoe moeten werken, individueel en collectief."