• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dortmund toont dat Mourinho nog werk voor de boeg heeft

  Memphis Depay kon Manchester United niet aan een zege helpen.

  José Mourinho heeft Manchester United niet naar een zege kunnen leiden in zijn eerste "topper". Borussia Dortmund was met 1-4 te sterk op het internationale oefentoernooi "International Champions Cup". "Dortmund is al een maand bezig, wij nog maar twee weken", zei Mourinho.

  In Sjanghai timmert Mourinho verder aan zijn kern om zijn spelers klaar te stomen voor de Premier League. Een oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund was een ideale tussentijdse test.

  Dortmund begon dominant aan de partij en had na twintig minuten al een voorsprong beet. Castro profiteerde van defensieve verwarring bij United en werkte het rommeldoelpunt af. Aubameyang mocht met een strafschop de score nog verdubbelen voor de rust.

  Mourinho gaf Rashford en doelman Romero een kans na de pauze, maar dat leverde niet meteen meer daadkracht op. Integendeel, Dembélé dribbelde zich naar het derde Duitse doelpunt.

  Uitgerekend Mkhitaryan kon tegen zijn ex-ploeg de eerredder in doel schuiven vóór hij werd vervangen door Januzaj. De aansluitingstreffer volgde niet meer, de 1-4 van Castro wel.

  Mourinho maakt zich nog geen zorgen

  "Het team dat wint in een oefenwedstrijd is nooit het beste team, maar het team dat het verst staat in de voorbereiding", zei Mourinho. "Dat was vandaag duidelijk. Dortmund is al een maand bezig, wij nog maar twee weken. Ik ben tevreden dat mijn spelers negentig minuten voetbal in de benen hebben.