• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Liverpool versterkt verdedigend bastion met Ragnar Klavan

  Klavan maakte jarenlang het mooie weer bij Augsburg.

  Liverpool heeft zijn winkelkarretje gevuld bij FC Augsburg. De ploeg van coach Jürgen Klopp haalde bij de Duitse ploeg verdediger Ragnar Klavan weg. De Est moet bij de Engelsen achteraan voor de nodige ervaring zorgen na het vertrek van Martin Skrtel naar het Turkse Fenerbahce.

  Klavan (30) is een Estse verdediger met een Nederlands verleden. In de Eredivisie was hij jarenlang de rots in de branding bij Heracles Almelo en AZ. In 2012 maakte hij de stap naar het Duitse Augsburg en daar voetbalde Klavan vier jaar lang in de Bundesliga.

  Nu ruilt de 30-jarige verdediger Duitsland dus in voor Engeland. Bij Liverpool is Ragnar Klavan al de vijfde zomerversterking van manager Jürgen Klopp. De Duitse coach van Liverpool was na het vertrek van Martin Skrtel naar het Turkse Fenerbahce nog op zoek naar een ervaren verdediger. Met Klavan, die ook voor Estland 103 caps verzamelde, lijkt dit vraagstuk opgelost.

  De Est blikt op de clubwebsite tevreden terug op zijn transfer. "Ik droom er als kind al van om in Engeland te voetballen. De Premier League is de meest aantrekkelijke competitie ter wereld. Het is een eer om voor Liverpool te voetballen."

  Ondertussen vertrekt reservekeeper Bogdan

  Verder meldde Liverpool ook een uitgaande transfer. Reservedoelman Adam Bogdan verlaat Anfield Road en gaat voor een jaar tussen de palen staan bij tweedeklasser Wigan.

  De 28-jarige Hongaar kwam vorig jaar nog over van Bolton, maar kon zich nooit doorzetten bij Liverpool. Nu vertrekt Bogdan dus op huurbasis naar Wigan.