• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho wint eerste wedstrijd als United-manager, Pereira scoort knappe goal

  Mourinho kan tevreden terugblikken op zijn eerste wedstrijd.

  Manchester United heeft zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Op het veld van Wigan won het met 0-2 na doelpunten van Will Keane en Andreas Pereira. Het was de eerste wedstrijd voor José Mourinho als manager van Manchester United.

  Mourinho gooide op het veld van Wigan een mix van jonge jongens en vaste waarden voor de leeuwen. Nieuwe aanwinst Henrikh Mkhitaryan debuteerde voor Manchester United en ook linksachter Luke Shaw was er na tien maanden blessureleed opnieuw bij.

  Van EK-gangers Wayne Rooney en Zlatan Ibrahimovic nog geen spoor bij "The Reds", maar dat kon de pret voor United niet bederven. Invallers Will Keane en Andreas Pereira zorgden voor een eenvoudige 0-2-zege.

  José Mourinho werd door de meer dan 7.000 meegereisde United-fans luidkeels toegezongen. "Ik ben heel tevreden dat de dingen waar we op gewerkt hebben tijdens de trainingen er ook zijn uitgekomen op het veld", klonk het achteraf.

  "We speelden zoals ik het wil en dat doet deugd. Ook de fans waren geweldig. Dit had ik nog nooit gezien voor een vriendschappelijke wedstrijd. Ik hoop ze nog veel mooie momenten te bezorgen."

  United speelt in de voorbereiding nog wedstrijden tegen onder meer Borussia Dortmund, Manchester City en Everton.

  José Mourinho was tevreden achteraf:

  De 0-2 van Pereira: