• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels krijgen dan toch nog oefeninterland tegen Spanje

  De oefeninterland tegen Spanje is een opwarmertje voor de WK-kwalificaties.

  De Rode Duivels mogen zich met hun nieuwe bondscoach opmaken voor een oefeninterland tegen Spanje. Het duel stond al eens gepland op 17 november vorig jaar, maar werd afgelast door de terreurdreiging. Op 1 september zakken de Spanjaarden nu toch af naar België.

  Na de aanslagen in Parijs kon de oefeninterland België-Spanje niet doorgaan vanwege het verhoogde terroristische dreigingsniveau. Het Koning Boudewijnstadion was volledig uitverkocht, maar de Belgische Voetbalbond wou het risico niet lopen.

  Maar uitstel is geen afstel. Op 1 september komt er dan toch een 23ste confrontatie tussen de Rode Duivels en Spanje. Het wordt meteen ook de eerste opdracht voor de nieuwe bondscoach.

  Spanje prijkt momenteel op de achtste plek op de FIFA-ranking, de Rode Duivels staan op nummer twee. De laatste ontmoeting dateert al van 2009: toen verloren de Belgen met 5-0 op Spaans grondgebied.