• home
 • video
 • pas verschenen

  De KBVB zet de samenwerking met Marc Wilmots stop

  Marc Wilmots is geen bondscoach meer van de Rode Duivels.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Marc Wilmots is geen bondscoach meer van de Rode Duivels.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De kogel is door de kerk: Marc Wilmots is niet langer bondscoach van de Rode Duivels. Wilmots betaalt het gelag voor de tegenvallende prestaties op het EK. "Er is een nieuwe impuls nodig om deze groep naar een topresultaat te stuwen op een eindtoernooi", zegt de bondsvoorzitter. Over de ontslagvergoeding hield de bond de lippen stijf op elkaar

  "De KBVB heeft een akkoord met Marc Wilmots bereikt om zijn contract tot 2018 te ontbinden", meldt bondsvoorzitter François De Keersmaecker.

  "We wensen hem uitdrukkelijk te bedanken voor het parcours dat de nationale ploeg de voorbije vier jaar heeft afgelegd. Onder zijn leiding klommen de Rode Duivels van de 54e naar de eerste plaats op de FIFA-ranking. De fans vonden ook hun liefde terug voor de nationale ploeg."

  "Maar we hebben het voorbije EK geëvalueerd en de vooropgestelde doelstellingen zijn niet bereikt. We zijn er dan ook van overtuigd dat er een nieuwe impuls nodig is om deze groep naar een topresultaat op een eindtoernooi te stuwen."

  "We gaan met open visie op zoek naar een nieuwe bondscoach. Hij zal beginnen met de oefenwedstrijd tegen Spanje op 1 september in het Koning Boudewijnstadion."

  Verhaeghe: "Preud'homme zal zich niet kandidaat stellen"

  Ook ondervoorzitter Bart Verhaeghe werd aan de tand gevoeld. "We zijn begonnen met een grondige analyse, niet met een beslissing in de waan van de dag. Vanuit die analyse hebben we dan de volgende stap gezet. De spelersgroep werd niet geraadpleegd."

  "We zijn allemaal een beetje ontgoocheld dat we niet verder zijn geraakt met de Rode Duivels, maar we gooien geen enkele steen. We zoeken nu naar een coach die het best overeenstemt met ons profiel."

  "Het maakt niet uit of het een Belgische of een buitenlandse trainer wordt. Of Preud'homme kandidaat is? Ik weet dat hij het niet zal doen. Hij heeft een contract bij Club Brugge en zal dat ook respecteren."

  De Keersmaecker: "Cijfers of details geef ik niet"

  In het contract van Marc Wilmots was ook een ontslagvergoeding van 1 miljoen euro opgenomen, maar De Keersmaecker wou niet dieper ingaan op de cijfers.

  "We hebben verschillende besprekingen gehad en op het einde van de rit is er een akkoord getekend. Alles is op een correcte manier geregeld. Cijfers of details geef ik niet. De bladzijde is omgeslagen, nu moeten we vooruitkijken."