• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitser Karius past voor Spelen om concurrentie met Mignolet aan te gaan

  Karius moet Mignolet het vuur aan de schenen leggen bij Liverpool.

  Loris Karis zal Duitsland niet vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Rio. De 23-jarige doelman kiest ervoor om zich bij zijn nieuwe club Liverpool te concentreren op de concurrentiestrijd met Rode Duivel Simon Mignolet.

  "Ik heb de kwestie besproken met coach Jürgen Klopp en hij gaf aan dat het geen zin had om naar de Spelen te trekken", zegt Karius in de Engelse media. "Ik zou daardoor de eerste twee competitiewedstrijden missen en dat wil ik niet. De club heeft prioriteit."

  Karius tekende deze zomer een contract voor vijf seizoenen bij Liverpool, waar Simon Mignolet sinds 2013 tussen de palen staat. Liverpool betaalde ruim zes miljoen euro om Karius los te weken bij Mainz.

  Liverpool moet op 14 augustus voor het eerst aan de bak in de Premier League. De ploeg van Christian Benteke en Divock Origi staat dan meteen voor een moeilijke verplaatsing naar Arsenal.