• home
 • video
 • pas verschenen

  Conte: "Ik ben kleermaker die mooiste kleedje wil maken van Chelsea"

  Antonio Conte: "Ik wil Italië zo goed mogelijk vertegenwoordigen."

  Antonio Conte heeft in zijn eerste persconferentie voor Chelsea meteen zijn ambities duidelijk gemaakt. "Ik wil het waakvlammetje van Chelsea omtoveren in een inferno." De Italiaanse coach had ook lovende woorden voor zijn nieuwe spits Michy Batshuayi.

  "Ik ben enorm trots om hier te mogen zitten als de coach van Chelsea, maar ik heb er ook hard voor gewerkt", opende Conte. "Het is een nieuw hoofdstuk in mijn leven en carrière."

  "Chelsea heeft een slecht seizoen achter de rug, maar we moeten naar het heden kijken. De Engelse competitie is moeilijker omdat er zes tot zeven teams meestrijden voor de titel."

  "Die druk maakt me net opgewonden. Ik wil tot het einde strijden voor het kampioenschap en een ticket voor de Champions League."

  Conte kreeg op het EK lof voor zijn tactische kunde. "Ik denk dat elke trainer zijn eigen methode en filosofie heeft en die wil ik overdragen op de spelers. Ik vergelijk mezelf met een kleermaker die van Chelsea het mooiste kleedje moet maken."

  "Ik wil de kern niet alleen tactisch, maar ook technisch, fysiek en mentaal klaarstomen. Het belangrijkste is echter mijn passie en enthousiasme overdragen. De fans willen een team zien dat klaar is om te strijden. Ik zag op training al de juiste drang bij de spelers."

  Conte: "Batshuayi is grote speler, voor heden en toekomst"

  Op de persconferentie werd ook gepolst naar Contes verwachtingen over Michy Batshuayi. "Ik verwacht dat hij zich snel zal aanpassen. Hij is een jonge speler, maar heel sterk."

  "Hij heeft een goede techniek en is tweevoetig. De club heeft een grote spelers gekocht, voor het heden en voor de toekomst."

  Tweets: