• home
 • video
 • pas verschenen

  Sunderland accepteert gesprekken tussen Engelse bond en Sam Allardyce

  Allardyce behoedde Sunderland vorig seizoen nog van de degradatie.

  Sunderland heeft toegestemd met de vraag van coach Sam Allardyce om gesprekken te starten met de Engelse voetbalbond (FA). De 61-jarige Allardyce lijkt daarmee in poleposition te liggen om de nieuwe bondscoach van Engeland te worden.

  Allardyce zou zelf naar de clubleiding van Sunderland gestapt zijn om klare wijn te schenken over zijn situatie. De 61-jarige Brit was met Sunderland op stage in Oostenrijk, maar keerde halverwege de week terug naar Engeland.

  "We willen hem absoluut houden als manager van onze ploeg. Sam heeft een cruciale rol op de club. Na een moeilijk seizoen hoopten we eindelijk wat stabiliteit in te bouwen," zegt Sunderland.

  Toch heeft de club op verzoek van Allardyce toegestemd met de gesprekken. "De voortdurende speculatie over Allardyce als mogelijke bondscoach is nefast voor de voorbereiding van de club, we hopen dan ook dat de FA de zaken snel afhandelt."

  Allardyce lijkt met deze gesprekken op weg om Roy Hodgson op te volgen als bondscoach. De Brit beschikt over een schat aan ervaring in de Premier League en leidde in het verleden onder meer clubs als Bolton Wanderers, Blackburn Rovers, West Ham United en Newcastle.