• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoofdsponsor neemt Westerlo over, Wijnants blijft manager

  Baron Vic Swerts is de oprichter en voorzitter van Soudal.

  Hoofdsponsor Soudal heeft de meerderheid van de aandelen van Westerlo verworven. Dat nieuws werd vanmiddag op een persmeeting over de toekomst van de Kempense eersteklasser meegedeeld. Soudal-topman Vic Swerts wordt de eerste voorzitter van de club sinds 2000, maar blijft wel op de achtergrond. Herman Wijnants, jarenlang als manager de sterke man in het Kuipje, blijft op post.

  Soudal is een siliconen- en lijmfabrikant uit Turnhout, ook in de Kempen, en die link is belangrijk. Westerlo had volgens Wijnants een pak overnameaanbiedingen gekregen van buitenlandse investeerders, maar koos voor een Belgische en Kempense geldschieter.

  "Er was al een goeie "match" als hoofdsponsor en zo kenden we elkaar al goed", vertelt baron Vic Swerts, de oprichter en voorzitter van Soudal.

  "Dit is geen commerciële aankoop, want onze winst halen we wel uit onze producten. We denken echter dat dit een goed huwelijk kan worden en vinden dit verhaal belangrijk voor onze verankering in de Kempen."

  Hoeveel procent van de aandelen Soudal verwerft en hoeveel het betaalt, is niet bekendgemaakt. "Het geld gaat in ieder geval naar de club zelf, niet naar personen", stelt Wijnants.

  "We kunnen nu nog professioneler gaan werken. Zo zijn we op zoek naar een commercieel manager. Op sportief vlak spreken we momenteel met drie versterkingen."

  "We gaan voor de middenmoot"

  Westerlo vocht vorig seizoen heel de tijd tegen de degradatie. De twee partijen leggen voor dit seizoen de nadruk op continuïteit: "We willen in de middenmoot belanden, maar ik plak daar geen termijn op", zegt Swerts. "Uiteraard gaan we daar wel wat fondsen voor voorzien."