• home
 • video
 • pas verschenen

  Henry stopt samenwerking met Arsenal om tv-analist te kunnen blijven

  Henry was onder meer analist voor de BBC tijdens het EK.

  Thierry Henry heeft een aanbod om jeugdtrainer te worden bij Arsenal afgeslagen. Het Arsenal-icoon werd door hoofdtrainer Arsène Wenger voor de keuze geplaatst: jeugdtrainer of tv-analist. Henry koos voor het laatste.

  Henry werkte afgelopen jaar al met de jeugd van Arsenal in het kader van zijn trainersopleiding. Hoofdtrainer Arsène Wenger stelde de ex-Arsenal-spits voor dit seizoen assistent te worden bij de U18. De enige voorwaarde: hij moest stoppen met zijn job als tv-analist.

  Wenger zag het volgens Britse media niet zitten dat Henry een hele week bij Arsenal zou werken en tijdens het weekend kritiek zou geven op de club.

  Henry was het afgelopen seizoen een aantal keer bijzonder kritisch voor de prestaties van Arsenal en voor zijn landgenoot en opvolger in de spits Olivier Giroud. 

  Henry koos uiteindelijk om analist te blijven en stopte de samenwerking met Arsenal. In het verleden zei Henry nog dat hij ooit heel graag als hoofdtrainer aan de slag zou gaan bij Arsenal. Die droom lijkt weer iets verder weg.