• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondstop overlegt, maar neemt nog geen beslissing over toekomst Wilmots

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Dik tien dagen na de pijnlijke EK-exit hebben enkele toplui van de KBVB een eerste keer overlegd over de toekomst van de Rode Duivels. Met Marc Wilmots werd nog niet gesproken. Het overleg gebeurde op een geheime locatie.

  Terwijl heel België al van de halve finale of zelfs de finale droomde, botsten Hazard en co in de kwartfinales op het bescheiden Wales (1-3).

  CEO ad interim Gérard Linard, bestuurslid Mehdi Bayat van Charleroi en technisch directeur Chris Van Puyvelde verzamelden vanochtend in het bondsgebouw in Brussel. "Maar die zijn wat later naar een onbekende bestemming vertrokken", stelde Sporza ter plaatse vast.

  Wat daarna volgde was "een eerste vergadering in een reeks van informele afspraken met betrekking tot de evaluatie van het EK en de toekomst van de nationale ploeg", laat de voetbalbond weten in een persbericht.

  Behalve Linard, Bayat en Van Puyvelde, schoven ook bondsvoorzitter François De Keersmaecker, en ondervoorzitters Philippe Collin en Bart Verhaeghe aan de tafel aan.

  Over de inhoud van het gesprek houdt de bond de lippen voorlopig stevig op elkaar. De bond laat wel weten dat in de komende dagen de eerste informele gesprekken met bondscoach Marc Wilmots zullen volgen.

  Die zullen in naam van de voetbalbond gevoerd worden door Bart Verhaeghe en Mehdi Bayat. Zij zullen verslag uitbrengen bij de technische commissie van de voetbalbond, die de formele eindbeslissing moet nemen over het lot van de bondscoach.  

  De positie van Wilmots lijkt zo goed als onhoudbaar. Dat blijkt uit heel wat commentaren na de uitschakeling. Maar geld speelt een belangrijke rol: als Wilmots opstapt moet hij de bond 1 miljoen euro, als de bond Wilmots wegstuurt moet de bond hem 1 miljoen euro.