Ga naar de inhoud

meest recent

      "Erg trots dat ik rugnummer Zidane mag dragen"

       di 12 juli 2016 18:07
      Miralem Pjanic begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière.
      Juventus heeft nieuwkomer Miralem Pjanic officieel voorgesteld. De Bosnische middenvelder krijgt bij de Italiaanse topclub het stilaan legendarische rugnummer 5 van Zinédine Zidane.

      Miralem Pjanic maakte voor 32 miljoen euro de overstap van concurrent AS Roma. "Daar speelde ik met 15", vertelt de 26-jarige middenvelder in Turijn.

      "Dat rugnummer is hier bezet (door de ervaren verdediger Andrea Barzagli, red.) Daarom zal ik nummer 5 dragen, zoals mijn idool Zinédine Zidane (foto). Ik ben erg trots dat ik nu in zijn voetsporen mag treden."

      Pjanic over...

      • ... zijn doelen met Juventus: "Een team als Juventus wil altijd iedereen kloppen in elke competitie. Een zesde titel op een rij zou een mooi stukje geschiedenis zijn. Daar wil ik mijn steentje toe bijdragen."
      • ... de wedstrijd tegen AS Roma: "Dat wordt een mooi weerzien in het olympisch stadion. Ik heb vijf geweldige jaren achter de rug. Rome verlaten was niet makkelijk, maar ik ben overtuigd dat Juventus de juiste keuze is."
      • ... Andrea Pirlo: "Ons spel is lichtjes anders. Pirlo was de beste middenvelder van de Serie A. Hopelijk kan ik dat ook verwezenlijken."