• home
 • video
 • pas verschenen

  Ancelotti op zijn eerste werkdag bij Bayern: een Lederhose en enkele woordjes Duits

  Meteen een passend cadeau voor Ancelotti op zijn eerste werkdag.

  Voor Carlo Ancelotti is vandaag een nieuw leven begonnen als trainer van Bayern München. De 57-jarige Italiaan stak op een druk bijgewoonde persconferentie en -voorstelling de loftrompet over zijn voorganger Pep Guardiola en predikt hetzelfde aanvallende voetbal.

  Pep Guardiola loodste Bayern München in drie seizoenen naar drie Duitse titels, maar kwam in die drie jaar niet verder dan telkens de halve finales in de Champions League, wat een heel klein smetje is op zijn indrukwekkende palmares.

  Guardiola is intussen vertrokken naar Manchester City en met Carlo Ancelotti heeft Bayern een nieuwe grootmeester in huis gehaald. Van de Italiaan, die de Champions League twee keer won met Milan en één keer met Real Madrid, wordt verwacht dat hij Bayern toch minstens een keer de Beker met de Grote Oren kan laten bemachtigen.

  "Mijn vriend Pep Guardiola heeft geweldig werk geleverd in München", zei Ancelotti vanmiddag aan de Duitse pers. "Verwacht van mij dus geen revolutie. Ik zal zijn lijn proberen door te trekken en goed, aanvallend voetbal proberen te brengen."

  "We zullen sterk voor de dag komen, in alle competities, maar ik ben geen tovenaar. Bayern is natuurlijk ook niet de enige club die de ambitie heeft om de Champions League te winnen. Voor de rest kan ik zeggen dat ik gelukkig ben met mijn nieuwe club. München is een leuke stad en Bayern is een van de beste clubs ter wereld."

  Toen Ancelotti vanochtend binnenstapte in zijn kantoor werd hij trouwens aangenaam verrast. Pep Guardiola had een briefje op de muur geplakt, waarop hij Ancelotti in het Italiaans "veel geluk" wenste met zijn nieuwe job.

  Tweets:

  Foto's: