• home
 • video
 • pas verschenen

  D'Hooghe: "De UEFA ligt niet wakker van de stadionproblemen in Brussel"

  Michel D'Hooghe.

  Het EK voetbal van 2020 wordt in verschillende landen gespeeld. België zou in het nieuwe Eurostadion de openingswedstrijd organiseren, maar de bouw daarvan is nog steeds niet begonnen. Michel D'Hooghe, hoog lid van de UEFA, waarschuwt ons land. "Er zijn genoeg kandidaten om over te nemen", klinkt het in Het Nieuwsblad.

  De bouw van het Eurostadion op Parking C van de Heizel in Brussel is, door problemen met de financiering, nog steeds niet begonnen. Voor Michel D'Hooghe kan de bouw niet snel genoeg beginnen. "De UEFA lig niet wakker van de stadionproblemen in Brussel."

  "Er zijn genoeg kandidaten en stadions in Europa die de openingswedstrijd van Brussel kunnen overnemen. Op een bepaald moment zal er een telefoontje van de UEFA naar Brussel komen met de vraag of het stadion klaar is. Is dat niet zo, dan is de beslissing over de openingswedstrijd snel genomen."

  "Misschien zijn we wel te democratisch. Een individu kan met procedures voor de Raad van State elk project jarenlang tegenhouden."

  Dimitri Huygen, projectcoördinator van Brussel 2020, blijft er ondanks de tegenslagen in geloven. "Volgens de huidige planning starten we in in het voorjaar van 2017 met de bouw van het stadion."

  "We hebben er vertrouwen in. Onze grootste concurrent voor de openingswedstrijd is München, maar wij hebben een aantal troeven. Onder andere de capaciteit voor de vips in de Heizelpaleizen. Die is veel groter dan in München."

  "Bovendien zou München wel eens kandidaat kunnen worden voor de finale. Die is normaal voorzien voor Wembley, maar door de Brexit kan dat op de helling komen te staan. Onrechtstreeks kan Brussel daarvan profiteren."