• home
 • video
 • pas verschenen

  Mamadou Sakho wordt gezuiverd van dopingaanklacht

  Sakho kan weer aan voetballen denken.

  Liverpool-verdediger Sakho werd eind april geschorst na een positieve dopingtest, maar nu wordt de zaak geklasseerd. Een schrale troost, want door zijn voorlopige schorsing van 30 dagen miste de Franse international het EK en de Europa League-finale.

  Mamadou Sakho werd na de Europa League-match in de 1/8e finales tegen Manchester United betrapt op een product dat vet helpt te verbranden.

  De centrale verdediger vroeg geen B-analyse aan, waardoor hij automatisch een maand geschorst werd om de UEFA de tijd te geven een onderzoek in te stellen. Door zijn voorlopige schorsing kon Frans bondscoach Deschamps Sakho niet oproepen voor het EK.

  Na ruim twee maanden is dat UEFA-onderzoek eindelijk afgerond en wordt de naam van de Fransman volledig gezuiverd. "Na een zitting met zijn eigen advocaten en het Wereldantidopingagentschap heeft de ethische commissie van de UEFA beslist om het dossier te klasseren", luidde het verdict.

  Gary Lineker heeft te doen met Sakho: