• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse verdediger Van der Hoorn trekt naar Swansea

  Van der Hoorn (rechts) is met zijn 1m90 sterk in de lucht.

  De Nederlander Mike van der Hoorn zet zijn carrière voort in de Premier League. De verdediger verlaat Ajax en trekt voor drie seizoenen naar Swansea City. De Welshe club zou zo'n 2,5 miljoen euro overschrijven op de rekening van Ajax.

  Van der Hoorn kwam sinds 2013 uit voor Ajax en in 49 officiële wedstrijden scoorde hij vier keer. De centrale verdediger werd met de Amsterdammers kampioen in 2014 en had er nog een jaar contract.

  De 23-jarige rechtspoot is de tweede Nederlander in evenveel dagen die zijn krabbel zet bij de Welshe club. Gisteren maakte Swansea immers ook al de transfer van Leroy Fer bekend. De middenvelder werd al sinds begin februari gehuurd van QPR en trekt nu definitief naar het Liberty Stadium.