• home
 • video
 • pas verschenen

  Poolse verdediger Glik verzilvert sterk EK met transfer naar Monaco

  Glik speelde een sterk EK met Polen.

  De Poolse international Kamil Glik trek voor vier seizoenen naar de Franse eersteklasser AS Monaco. De 28-jarige verdediger maakt de overstap van Torino, waar hij aanvoerder was. Volgens Italiaanse media zou er met de transfer een bedrag van acht miljoen euro gemoeid zijn.

  Glik speelde sinds 2011 bij de club uit Turijn en groeide er uit tot publiekslieveling. In de jeugd verdedigde hij ook nog even de kleuren van Real Madrid.

  De 46-voudige Poolse international maakte indruk op het EK in Frankrijk. Samen met Michal Pazdan hield hij centraal achterin de boel op slot en het duo hielp Polen zo om de kwartfinales te halen. In die ronde werden Glik en co door Portugal uitgeschakeld na strafschoppen.