• home
 • video
 • pas verschenen

  Panenka!: "Verheyen of Van der Elst als bondscoach? Of toch Jan Mulder?"

  Panenka! besprak de toekomst van de Belgen.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Panenka! besprak de toekomst van de Belgen.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Panenka! werd door de lange penaltyreeks in Duitsland-Italië gisteren een latenight-talkshow, met plaats voor een gin-tonic. Geen nood als je het gemist hebt, wij zetten de boeiendste fragmenten op een rij. Onderin kun je ook de hele aflevering herbekijken.

  "Van Gaal zou schitterende stap zijn in geschiedenis van koninkrijk"

  Met het hoofd van Marc Wilmots op het kapblok zet Panenka! de discussie over een mogelijke opvolger in. "Ik denk dat Wilmots inderdaad niet meer kan blijven door de druk van de pers en de publieke opinie", zegt Raes.

  Is Louis van Gaal een optie? "Nou, gefeliciteerd, hoor", zegt Jan Mulder. "Dat zou pas een schitterende stap zijn in de geschiedenis van dit koninkrijk. Ik zou het zelf willen doen, met Gert Verheyen als mijn assistent zouden we een goeie tandem zijn."

  "Ik zie Verheyen zelfs als bondscoach", zegt Raes, die ook nog Franky Van der Elst ("tactisch sterk en met aanzien"), Michel Preud'homme en Hein Vanhaezebrouck oppert.

  Video player inladen ...

  Raes: "Wat gebeurde er na 1-0?"

  Waarom de Rode Duivels hun uitstekende start tegen Wales niet doortrokken, blijft een mysterie. "Ik kan het niet verklaren", zegt Frank Raes. "En waarom keerde Wilmots terug naar het systeem dat hij had afgezworen door Fellaini erin te brengen? Het was voetbal zonder een plan."

  "Misschien verwarden de Duivels in blok spelen met terugzakken. Wij kunnen niet compact spelen, maar ze moesten hoog druk blijven zetten."

  Lorenzo Staelens: "Het gebeurde misschien onbewust dat je achteruit loopt als je voorstaat. Maar waarom is het bij de rust veranderd en werd de tactiek van de beginfase niet herhaald?"

  Video player inladen ...

  Treurnis en ongeloof bij de fans

  De Belgische fans hadden in Rijsel op een feestje zonder weerga gerekend. "Op het uur zag je de Belgische fans al denken dat het over was. Ze waren in de war en toen al gaven we het op."

  Video player inladen ...

  Reconstructie van een treurige avond

  Video player inladen ...

  Mulder: "Sterspelers hebben niets klaargespeeld"

  Jan Mulder is hard voor Hazard en De Bruyne, die onder de verwachtingen bleven. "Als je het over een gouden generatie hebt, dan slaat dat op De  Bruyne en Hazard. En op niemand anders. En zij leverden niet. Het ligt aan de sterspelers dat België niet voorbij de kwartfinales is geraakt. Zij produceren niet wat de hele wereld verwacht."

  Video player inladen ...

  Het klikte niet tussen Jordan Lukaku en Hazard

  Jordan Lukaku kreeg maar 2 passes van Eden Hazard. "Dat is niet goed voor het vertrouwen van zo'n jonge gast. Het was ook aandoenlijk om te zien hoe Romelu Jordan vanuit de spits coachte."

  Video player inladen ...

  Hoe keek de buitenlandse pers naar de Duivels?

  Een rondvraag bij buitenlandse journalisten riep vragen over de bondscoach op. "Met zo'n groep spelers moet je trofeeën winnen. Ligt het dan aan de coach?"

  "De Belgen buiten hun kwaliteiten niet uit. Het lukte niet in deze opstelling en dat is frustrerend", klinkt het.

  Video player inladen ...

  De Cruijff-beweging van Robson-Kanu

  De knappe prestatie van Wales beroert de Europese pers ook, met het doelpunt van Robson-Kanu als exponent. Panenka! zet de beweging tegenover die van inspiratiebron Johan Cruijff.

  Video player inladen ...

  Bekijk de integrale aflevering van Panenka! (2 juli)

  Video player inladen ...