• home
 • video
 • pas verschenen

  Batshuayi: "Ik verlaat Olympique Marseille"

  Batshuayi zal volgend seizoen voor een andere ploeg spelen.

  Een dag na de pijnlijke uitschakeling op het EK voetbal tegen Wales heeft Michy Batshuayi bevestigd dat hij volgend seizoen niet langer voor Olympique Marseille speelt. In een lange brief gericht aan de club en de fans kondigde hij zijn afscheid aan. "Het was een grote eer voor mij om het shirt van Marseille aan te trekken."

  Batshuayi streek in 2014 neer bij Marseille en scoorde in twee seizoenen meer dan dertig doelpunten voor de Zuid-Franse club. De Rode Duivel staat in de belangstelling van heel wat Premier League-clubs, met Chelsea op kop, en bevestigde op Twitter zelf zijn vertrek bij Marseille.

  "Ik verlaat Olympique Marseille deze zomer. Ik wil de supporters bedanken voor hun steun en affectie gedurende twee seizoenen. Het is voor mij een enorme eer geweest om het shirt van Marseille te mogen dragen."

  "Ik wil ook het bestuur van deze mooie club bedanken voor hun vertrouwen. De technische staff heeft me geholpen om een betere speler te worden. Werken onder coach Marcelo Bielsa is een echt privilege geweest."

  "Bedankt aan coach Franck Passi om me altijd te steunen en raad te geven sinds mijn komst bij Marseille. Ook mijn medespelers gedurende die twee geweldige seizoenen wil ik bedanken."

  Batshuayi richtte zich tot slot nog tot de fans. "Ik hoop dat ik jullie trots kan blijven maken bij mijn volgende club. Ik zal de prestaties van Marseille uiteraard blijven volgen. Ik wens de club het allerbeste toe en hoop dat ze de resultaten boeken die de supporters verdienen."

  De brief van Batshuayi: