• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders: "Snelle omschakeling is de sleutel tegen Wales"

  De Rode Duivels strijden vanavond met Wales om een plekje bij de laatste vier van het EK. Analist Eddy Snelders blikt vooruit op de wedstrijd. "Bij een snelle omschakeling liggen er mogelijkheden voor de Belgen", vertelt Snelders op Radio 1.

  "Als ze ruimte krijgen, zijn Bale en Ramsey dodelijk"

  De Rode Duivels moeten vanavond Wales bekampen met een geïmproviseerde verdediging. "Zo'n jonge defensie is altijd een gevaar. Omdat ze nog niet samen gespeeld hebben, is er mogelijk een gebrek aan onderlinge coördinatie. Dat kan een handicap zijn", denkt Eddy Snelders.

  "Anderzijds kan het ook dat het enthousiasme bij de spelers zo groot is dat ze hun eigen kwaliteiten overstijgen en dat ze zo meer brengen dan wat we verwacht hadden. Daar moeten we op hopen. De Belgen moeten de gelederen vooral gesloten houden en geen ruimte weggeven. Anders zijn Bale en Ramsey dodelijk."

  "Wat de sleutel wordt voor deze wedstrijd? Er zijn niet veel geheimen in het voetbal. In balbezit moet je snel omschakelen en diepgang creëren. Dat is tegen Ierland en Hongarije goed gelukt. Zulke momenten moet je gebruiken."

  "Wales kent België wel heel goed. Ze weten dat de Rode Duivels dodelijk efficiënt kunnen zijn in de omschakeling. Ze zullen heel weinig ruimte toestaan en zonder ruimte geraakt je moeilijk aan het doel van de tegenstander. Toch zal het zo moeten gebeuren. Bij een snelle omschakeling in balbezit liggen er mogelijkheden."

  "Portugal heeft ook nog geen onuitwisbare indruk nagelaten"

  Sinds gisteravond weten België en Wales ook wie bij kwalificatie de tegenstander wordt in de halve finales: Portugal. Cristiano Ronaldo en co klopten Polen na het nemen van strafschoppen.

  "Het spel van Portugal is tot nog toe vooral grauw en grijs geweest. Ze hebben nog geen onuitwisbare indruk nagelaten, maar ze hebben natuurlijk wel al twee serieuze tegenstanders uitgeschakeld. Eerst Kroatië - dat was toch een verrassing - en nu Polen."

  "Portugal heeft wel al twee keer een fysieke veldslag achter de rug. Twee keer 120 minuten voetballen, is niet te onderschatten, dat weegt. Aanvallend zijn de Portugezen ook zeker niet top en ook Cristiano Ronaldo zit zeker niet in de topvorm die we van hem al zo vaak gezien hebben."

  "Postitioneel is Portugal wel sterk, het is een ploeg die moeilijk uit verband te spelen is. Ze staan weinig toe en die paar keren dat ze dreigend zijn, kunnen ze ook toeslaan. Het klopt dat België in maart een oefenduel verloor van Portugal, maar toen waren de omstandigheden wel heel speciaal (vlak na de aanslagen in Brussel, red). Al mogen we die nederlaag ook niet zomaar vergeten."