• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester United presenteert Ibrahimovic: "Ik ben gekomen om te winnen"

  Ibrahimovic met het shirt van Manchester United.

  Manchester United heeft vandaag kersvers aanwinst Zlatan Ibrahimovic voorgesteld. De Zweedse topspits had zijn komst gisteren al aangekondigd op de sociale media en tekende vandaag zijn contract op Old Trafford. "Ik kan niet wachten om opnieuw met José Mourinho samen te werken."

  Voor Ibrahimovic, 34 ondertussen, is Manchester United zijn achtste club, zijn eerste in de Premier League. "Ik kijk er heel erg naar uit om in Engeland te spelen. Nu start het harde werk", liet hij weten bij zijn officiële voorstelling op de  club.

  "Ik kan niet wachten om opnieuw met José Mourinho samen te werken. Hij is een fantastische manager en ik ben helemaal klaar voor deze nieuwe, geweldige uitdaging. Ik zie het helemaal zitten. We hebben samen al veel gewonnen en gaan dat ook bij Manchester United doen. Ik ben naar deze club gekomen om te winnen."

  "Ik heb tot dusver van mijn carrière genoten en heb veel fantastische herinneringen aan alle ploegen waar ik heb gespeeld. Ik ben nu klaar om ook in Engeland speciale herinneringen te creëren."

  Ook José Mourinho, de nieuwe trainer van Manchester United, is in de wolken met zijn aanwinst. "Zlatan heeft geen introductie nodig. Zijn indrukwekkende statistieken spreken voor zich."

  "Hij is één van de beste aanvallers ter wereld en geeft zich altijd honderd procent. Hij heeft alle belangrijke kampioenschappen gewonnen en krijgt nu de mogelijkheid om ook in de grootste competitie van allemaal te schitteren: de Premier League."

  "Ik werkte al eens samen met hem en kijk ernaar uit om dat opnieuw te doen. Ik ben er zeker van dat hij door zijn harde werk de fans op zijn hand zal krijgen op Old Trafford. Zijn ervaring is van onschatbare waarde voor onze jonge groep."

  "Vergelijk deze transfer met bokskamp Mayweather-Pacquiao"

  In zijn eerste interview voor MUTV stond Ibrahimovic nog even stil bij het proces rond zijn transfer. "Ik vergelijk het met de bokskamp Mayweather-Pacquiao. Ze zeiden ook dat het nooit ging gebeuren, maar uiteindelijk lukte het toch."

  "De beslissing was vrij eenvoudig. Ik wil United en José Mourinho bedanken dat ze dit mogelijk hebben gemaakt. Het is een goede deal voor alle betrokken partijen en ik kijk er heel erg naar uit om voor deze fantastische club te spelen. Aan alles merk je dat Manchester United één van de grootste clubs ter wereld is."

  Het eerste interview van Ibrahimovic als United-speler:

  Tweets over de komst van Zlatan Ibrahimovic: