• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "De Rode Duivels leven op een wolk"

  Kompany leeft mee met de Duivels op het EK.

  Vincent Kompany volgt de prestaties van de Rode Duivels op het EK op de voet. Kompany, die als BBC-analist bijklust, blikt op de site van de BBC vooruit op Wales-België. "Hoe Eden Hazard tegen Hongarije speelde... Dat was kunst."

  "België heeft zijn job gedaan in de groepsfase, maar was niet geweldig tot die match tegen Hongarije", legt Vincent Kompany uit.

  "De spelers waren van bij de aftrap zeer ontspannen. De grote ploegen die al op dit EK gepresteerd hebben, hebben net hetzelfde gedaan. En na zo'n prestatie groeit je vertrouwen."

  "Onze ploeg leeft nu op een wolk. De spelers kunnen zeker positief zijn over hun kansen in de kwartfinales en over hun kansen om verder te geraken op dit EK."

  "Maar dat geldt ook voor Wales. We zitten allebei in de goeie helft van de tabel en ik denk dat alle ploegen in die tabelhelft kunnen dromen van de finale."

  "Wales zal niet te veel videomateriaal moeten bestuderen, want ze kennen ons zo goed. Maar wij kennen hen ook heel goed."

  "Onze duels waren zeer spannend, maar wij waren het laatste team dat een fout gemaakt heeft. Maar je leert uit je fouten en ik hoop dat dat dus een voordeel voor ons is."

  "Hazard was een openbaring tegen Hongarije"

  Ook Vincent Kompany heeft genoten van de Eden Hazard-show tegen Hongarije. "Iedereen sprak na de match over hem. Hij was een openbaring, want hij had voor ons nog nooit zo goed gespeeld."

  "Als hij fit genoeg is om te spelen en als hij zijn niveau kan aanhouden, dan praten we over een speler die zo goed is als de top twee in de wereld: Lionel Messi en Cristiano Ronaldo."

  "Hoe Eden tegen Hongarije speelde... Dat was kunst. Het was geweldig en dat is wat iedereen van hem ook tegen Wales verwacht."

  Over blessure: "Zet nog geen datum op mijn terugkeer"

  Vincent Kompany had het bij de BBC ook over zijn revalidatie. Kompany miste het EK met een liesblessure, maar is optimistisch over zijn herstelproces.

  "Ik kijk echt uit naar volgend seizoen. Mijn herstel verloopt goed. Ik zet nog geen datum op mijn terugkeer, maar het gaat de goeie kant op."

  Vooraf werd gevreesd voor een inactiviteit van vier maanden. "Of ik sneller kan terugkeren? Ik besef dat ik niet te snel mag gaan en dat ik eerst naar mijn lichaam moet luisteren."

  Kompany is ook tevreden over de eerste kennismaking met coach Pep Guardiola. "Ik heb al een paar keer met hem gesproken en heb hem al eens ontmoet. We hebben goeie gesprekken gehad en hij is zeer ambitieus."