• home
 • video
 • pas verschenen

  Frédéric Gounongbe verlaat het Kuipje en trekt naar Wales

  Gounongbe scoorde in twee seizoenen 22 goals voor Westerlo.

  Frédéric Gounongbe verruilt de Belgische bodem voor Wales. De 28-jarige aanvaller vertrekt bij Westerlo en gaat vanaf vandaag aan de slag bij Cardiff City. De Beniner heeft bij de club uit de Championship een contract ondertekend voor twee jaar.

  Frédéric Gounongbe speelde nog maar twee jaar voor Westerlo. Daarin was de Beniner goed voor 22 goals in 47 wedstrijden voor de club van trainer Bob Peeters. Vorig seizoen alleen al legde de linkspoot er 13 in het mandje. Daarmee was Gounongbe vaak de reddende engel voor Westerlo.

  Helaas voor de club liep het contract van zijn prijsschutter dit seizoen af. Gounongbe kwam daardoor naar verluidt in de belangstelling van Standard te staan, maar nu raakte bekend dat de Beniner niet naar Sclessin trekt. Gounongbe waagt daarentegen de overstap naar Cardiff City. 

  De Welshe club maakte het nieuws zelf bekend op de clubwebsite. Gounongbe moet in de Engelse tweede klasse voor doelpunten zorgen en krijgt het shirtnummer 9 toegewezen. "Uiteraard ben ik blij met deze transfer en ik hoop me dan ook snel te tonen in het shirt van de Bluebirds", wist de kersverse Cardiff-spits.