• home
 • video
 • pas verschenen

  Clubicoon Ryan Giggs verlaat Manchester United

  Ryan Giggs' periode bij Manchester United zit erop.

  De BBC meldde het gisteren al, nu is het ook officieel: de wegen van Ryan Giggs en Manchester United scheiden na 29 jaar. Volgens de BBC is er voor de Welshman geen plaats meer na de komst van José Mourinho, zelf zegt hij "dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk".

  Ryan Giggs is kind aan huis bij Manchester United. Hij streek op zijn 14e neer bij de club en tekende op zijn 17e een profcontract. Jarenlang was hij een van de uithangborden van de club. Giggs speelde liefste 963 wedstrijden in het shirt van United.

  Na zijn spelerscarrière werd Giggs assistent bij het eerste elftal. Eerst onder Moyes, later als rechterhand van Louis van Gaal. Onder meer door zijn toedoen stroomde het jonge talent Marcus Rashford dit seizoen door naar het eerste elftal.

  Giggs heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag Manchester United zou coachen, maar die droom zal hij dus (voorlopig) moeten opbergen. Sinds het ontslag van Van Gaal en de komst van Mourinho zat Giggs op de wip.

  Giggs: "Ik kan niet uitdrukken hoe erg ik Old Trafford zal missen"

  Op de website van Manchester United reageerde Giggs op zijn vertrek. "Het was een gigantische stap voor mij om de club die vanaf mijn 14e mijn leven bepaald heeft, te verlaten. Ik heb hier heel veel bijzondere momenten beleefd en heb heel veel ervaring opgedaan. Toch voel ik dat de tijd gekomen is om weg te gaan."

  "Ik heb geen concrete plannen om ergens als coach aan de slag te gaan, maar dat is wel wat ik wil doen. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk. Ik heb er zin in en ik heb hier de beste opleiding gehad die een toekomstige trainer zich kan wensen."

  "Ik heb hier twee uitstekende mentors gehad. Eerst Alex Ferguson met wie ik het merendeel van mijn leven gewerkt heb. Ik geloof dat hij voor altijd de beste trainer zal blijven. En de laatste twee jaar was er Louis van Gaal. Diens palmares spreekt voor zich. Nu is het aan José Mourinho."

  "Ik wil uiteraard ook de fans bedanken. Ik kan niet uitdrukken hoe erg ik het zal missen om hier het veld op te wandelen. Ik heb van elke minuut genoten, als speler en als assistent. De steun die ik altijd van de supporters gekregen heb, was fenomenaal."