• home
 • video
 • pas verschenen

  Burgemeester verwittigt: "Stel GPS juist in, bij KFC Lille zal je Hazard & De Bruyne niet zien"

  De burgemeester van Lille in de Antwerpse Kempen doet een warme oproep aan iedereen die vanavond naar de wedstrijd van de Rode Duivels wil. "Zorg dat je GPS niet op België staat, maar op Frankrijk". Anders dreigen een massa mensen het voorbeeld van een aantal verdwaalde Liverpool-supporters in 2010 te volgen.

  De wedstrijd van de Rode Duivels tegen Wales wordt vanavond in RIjsel gespeeld. Dat is de naam van de stad in het Nederlands, want in Frankrijk zelf zeggen ze Lille.

  En daar kan verwarring van komen, want België heeft zijn eigen Lille, in de Antwerpse Kempen. Om te voorkomen dat duizenden enthousiaste supporters straks zijn gemeente overspoelen waarschuwt burgemeester Paul Diels.

  "Let op als je naar de Rode Duivels wil straks. Zorg dat je GPS op Frankrijk staat en niet op België als je de bestemming invoert. Anders kom je hier terecht: in het stadion van KFC Lille en hier ga je vanavond Eden Hazard en Kevin De Bruyne niet aan het werk zien."

  Jeudig foutje doet 4 Liverpool-supporters verdwalen

  In Lille weten ze waarover ze spreken. In 2010 speelde Liverpool in de Europa League tegen Rijsel, maar door een jeugdige fout strandden vier Liverpool-supporters verkeerdelijk in België.

  "Het was de eerste trip in Europa van onze jongste supporter. Hij wilde absoluut rijden", vertelde een van de supporters toen. "Ik was samen met de anderen in slaap gevallen toen we uit de ferry kwamen. Ondertussen reed onze chauffeur helemaal naar de Kempen."

  De vier supporters merkten de fout pas op toen ze in het centrum van Lille waren. Daar werden ze op weg geholpen naar Rijsel, waar ze nog op tijd aankwamen voor de match. Liverpool verloor met 1-0.