• home
 • video
 • pas verschenen

  Perbet verhuist van Charleroi naar AA Gent

  Perbet verlaat Charleroi met pijn in het hart.

  Jérémy Perbet gaat volgend seizoen de aanvalslinie van AA Gent versterken. De topschutter uit de Jupiler Pro League komt over van Charleroi en heeft het nieuws zelf op zijn Facebookpagina aangekondigd. Eerder op de dag moest AA Gent wel keeper Matz Sels laten gaan.

  Jérémy Perbet heeft in een emotionele post op Facebook afscheid genomen van de Charleroi-supporters. De topschutter uit de Jupiler Pro League verlaat met veel pijn in het hart de ploeg uit Henegouwen en verhuist per direct naar AA Gent.

  Perbet (31) was aan zijn tweede passage toe bij de club van eigenaar Mogi Bayat. De Fransman speelde in 2007 al een half seizoen voor Charleroi en scoorde toen zes doelpunten in 13 wedstrijden.

  In de daaropvolgende jaren liet de aanvaller bij diverse Belgische clubs zijn neus voor doelpunten gelden. Zo scoorde hij exact 100 doelpunten in Belgische loondienst. De goaltjesdief speelde achtereenvolgens voor Tubeke, Lokeren, Bergen en sinds vorig jaar opnieuw Charleroi.

  Nu ruilt Perbet zijn truitje met zebramotief dus voor het blauwe shirt van AA Gent. "Op mijn leeftijd wou ik absoluut nog eens de Europa League in. Ook het mooie stadion van Gent heeft meegespeeld in mijn keuze."

  Verder viel het afscheid met Charleroi zwaar voor de topschutter: "Charleroi blijft de club van mijn hart. Ik heb er het mooiste jaar van mijn carrière beleefd en ik wil de club dan ook alle succes toewensen."

  Perbet heeft in Gent een contract ondertekend voor drie jaar. De Fransman is niet de eerste voetballer die de overstap maakt van Charleroi naar de Arteveldestad. Een dikke week geleden versierde Dieumerci Ndongala exact dezelfde transfer.

  Op de sociale media:

  De carrière van Perbet

  • Clermont Foot (2003-2005)
  • AS Moulins (2005-2006)
  • RC Strasbourg (2006-2007)
        Sporting Charleroi (2007, uitgeleend)
  • SCO Angers (2007-2008)
  • AFC Tubize (2008-2009)
  • Sporting Lokeren (2010-2011)
        RAEC Mons (2011, Tweede Klasse, uitgeleend)
  • RAEC Mons (2011-2013)
        Villarreal (2013, uitgeleend)
  • Villarreal (2013-2014)
  • Istanbul Başakşehir (2014-2015)
        Sporting Charleroi (2015-2016, uitgeleend)
    

  Perbet sloot vandaag aan op de stage van AA Gent in de Ardenne: