• home
 • video
 • pas verschenen

  Matz Sels gaat het doel van Newcastle verdedigen

  Sels tekende bij Newcastle een contract voor vijf seizoenen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Matz Sels verlaat de Belgische competitie. Hij trekt de deur bij AA Gent achter zich dicht en kiest voor een avontuur in de Engelse tweede klasse. Hij tekende bij Newcastle een contract voor vijf jaar.

  Matz Sels arriveerde in 2014 in Gent en zorgde er toen mee voor de landstitel. In oktober vorig jaar werd hij een eerste keer opgeroepen voor de nationale ploeg en op het einde van dit seizoen werd hij nog uitgeroepen tot Doelman van het Jaar. Die prestaties leveren hem nu een transfer naar het buitenland op.

  Newcastle United degradeerde het voorbije seizoen naar tweede klasse, maar wil zo snel mogelijk weer naar de Premier League. "Ik ben heel blij met de komst van Sels", zegt Newcastle-coach Rafa Benitez. "Sels is een fantastische doelman, veel topclubs toonden interesse in hem."

  Ook de Belgische doelman reageerde al kort op zijn transfer. "Ik ben heel gelukkig. In België wordt Newcastle toch gezien als een grote club. Zodra ik met de coach gesproken had, was het een makkelijke beslissing voor mij."

  Met de transfer zou een bedrag van 5,5 miljoen euro gemoeid zijn, waardoor Sels de duurste uitgaande transfer tot nu toe is bij AA Gent. Bij Newcastle staan ook Chancel Mbemba, Aleksandar Mitrovic en Cheick Tioté (alledrie ex-Anderlecht) op de loonlijst.

  Newcastle verwelkomt Sels op Twitter: