• home
 • video
 • pas verschenen

  "Hoe we Bale moeten afstoppen? Dat moet je aan Marc Wilmots vragen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Rode Duivels bereiden in Bordeaux in alle rust hun kwartfinale van vrijdagavond tegen Wales voor. Yannick Carrasco loopt over van vertrouwen na zijn eerste doelpunt voor België. "We kunnen ver geraken op dit toernooi. De sfeer in de selectie is goed en we zijn goed bezig", zegt de flankaanvaller.

  Yannick Carrasco zette zondagavond met de 4-0 tegen Hongarije de kers op een smakelijke taart. Het was het eerste doelpunt van de 22-jarige winger in het Belgische shirt.

  "Als je kunt scoren voor je land, dan doet dat altijd plezier. Ik was superblij. Op zich had mijn goal, de 4-0, niet dezelfde impact als de 1-0, maar toch. Voor het vertrouwen is dat belangrijk. Hopelijk was het niet mijn laatste goal voor België", zegt Carrasco.

  Carrasco begon op het EK twee keer in de basis en viel twee keer in. Was hij ontgoocheld dat hij in de 1/8e finales tegen Hongarije plaats moest nemen op de bank?

  "In de basis staan is natuurlijk altijd top, maar ik ben zeer blij dat ik in elke match altijd minstens enkele speelminuten gekregen heb. Als invaller kun je ook het verschil maken."

  "Of ik aan mezelf twijfel als ik op de bank moet starten? Ik ben nog maar 22, maar ik ben wel al 5 jaar prof, twijfelen doe ik dus niet. Ik twijfel nooit aan mezelf."

  "Ik heb een heel seizoen op links gestaan en moet me nu even aanpassen op de positie rechts. Ik weet ook wel dat ik offensief nog niet genoeg gebracht heb, maar ik geef sowieso alles zodra ik mag spelen en doe mijn verdedigende taak."

  "Simeone meer defensief, Wilmots meer offensief"

  Vrijdagavond wacht Wales. Is er al wat tactiek aan te pas gekomen op training vanochtend? "Neen. De match van zondag zit nog een beetje in de benen. Vandaag was het een hersteltraining, ze heeft deugd gedaan."

  "Het is hoe dan ook de coach die de tactiek zal moeten uitstippelen. De vraag hoe we de Welshmen moeten aanpakken, moet je aan mij niet stellen. Wales is een zeer gesloten ploeg die weinig ruimte laat en vrij agressief is. Een defensief blok dat loert op de counter."

  "Bale is de ster van de ploeg en is goed bezig op dit EK, maar ik laat het aan onze coach om een plannetje tegen Bale te bedenken. Onze verdediging is in elk geval goed bezig. Ik heb er vertrouwen in."

  Wat is eigenlijk het verschil tussen Marc Wilmots en zijn trainer bij Atletico, Diego Simeone? "Wilmots heeft een meer aanvallende insteek, Simeone een meer defensieve. Ieder zijn stijl en iedere stijl is goed."

  "Van Simeone heb ik geleerd ook mijn defensieve werk te doen. Ik heb enkele maanden nodig gehad om me aan zijn tactiek aan te passen. Hij is speciaal in zijn manier van denken en doen. Hij heeft me gefeliciteerd na de 4-0 tegen Hongarije."

  "Pers zou ons beter steunen in plaats van te bekritiseren"

  "De sfeer is zeer goed", besluit Carrasco. "Vanochtend hebben we voor de jarigen een liedje gezongen in het Engels. We kunnen ver geraken op dit toernooi. We zijn goed bezig. Ook met de steun van onze fans. Vrijdag spelen we in Rijsel, op een uurtje van Brussel. Er zullen dus veel Belgen zijn."

  Carrasco had tot slot nog een tip voor de vaderlandse media in petto. Hij vindt de kritiek aan het adres van het Belgische spel tijdens de groepsfase te ver gaan. "De media bekritiseren ons liever dan ons te steunen. Die kritiek bij de minste kleinigheid is onnodig. Mij raakt ze niet, maar sommige andere spelers zijn er wel vatbaar voor. Sommigen denken misschien dat we machines zijn, maar we zijn ook maar mensen."