• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA-statistieken zetten De Bruyne en Hazard op EK-podium

  In de UEFA-barometer is het omgekeerd: daar hinkt Hazard achter De Bruyne.

  De sterke prestatie van de Belgen tegen Hongarije wordt ook weerspiegeld in de ranking die de UEFA maakt van individuele spelers. Kevin De Bruyne springt naar de koppositie in de UEFA-barometer, net voor Dimitri Payet. Eden Hazard klimt naar plaats 3.

  De UEFA heeft een barometer uitgewerkt om te meten welke spelers er in bloedvorm zijn, en welke net niet. De statistieken van voor en tijdens het EK worden in een mysterieus algoritme gegoten. Het resultaat is een soort Ultratop voor voetballers.

  De sterkste stijgers na gisteren? De Belgische goudhaantjes Eden Hazard en Kevin De Bruyne. De Bruyne springt door zijn statistieken tegen Hongarije, vier kansen gecreëerd en vijf schoten op doel, van de vierde naar de eerste plaats. Ook Hazard nestelt zich na zijn glansprestatie in de top drie, al moet hij Payet wel nog voor zich dulden.

  Voor de volgende Belg in de lijst moeten we al even zoeken. Op plaats 32 vinden we uiteindelijk Jan Vertonghen. De barometer wordt elke dag bijgewerkt.

  De top 10 op 27 juni:

  1. Kevin De Bruyne
  2. Dimitri Payet (Fra)
  3. Eden Hazard
  4. Gareth Bale (Wal)
  5. Toni Kroos (Dui)
  6. Jonas Hector (Dui)
  7. Antoine Griezmann (Fra)
  8. Cristiano Ronaldo (Por)
  9. Ivan Perisic (Kro)
  10. Mesut Özil (Dui)