• home
 • video
 • pas verschenen

  De Sutter: "Lokeren was geen moeilijke persoonlijke keuze"

  De Sutter en Leekens gaven vandaag samen een persconferentie.

  Tom De Sutter en zijn nieuwe trainer Georges Leekens hebben vandaag officieel tekst en uitleg gegeven bij zijn transfer naar Lokeren. "Met wat extra kwaliteit in de groep mogen we ambitieus zijn, denk ik. We moeten mikken op Play-off I."

  Na een moeilijk seizoen in Turkije voor de Sutter en een moeilijke eerste seizoenshelft voor Lokeren afgelopen seizoen, hebben de twee elkaar gevonden in hun zoektocht naar eerherstel.

  "Persoonlijk was het geen moeilijke keuze voor mij, maar de clubs moesten er eerst uitkomen", zei De Sutter. "Daarna is alles snel gegaan. Voor mij is het individuele niet belangrijk, wel het collectief."

  "Met wat extra kwaliteit in de groep mogen we ambitieus zijn, denk ik. We moeten mikken op Play-off I. Turkije was leuk en leerzaam, maar sportief was het minder. Dat kan bij elke club gebeuren."

  "Of ik met pijn in het hart naar het EK kijk? Nee. Ik heb goede jaren in België gespeeld maar werd toen ook niet opgeroepen.  Ik had dus niet het gevoeld dat ik nog kon worden opgeroepen."

  "De Sutter moet een van de fundamenten worden"

  Bij Lokeren is De Sutter aangetrokken als opvolger van Hami Harbaoui, die naar Udinese trok. "Harbaoui heeft ons terecht verlaten na een goed seizoen", zegt trainer Georges Leekens.

  "Tom stond al langer op ons lijstje, maar we wisten lange tijd niet of we hem konden losweken. Hij is wel een totaal ander type spits dan Harbaoui. We hebben een bepaalde ambitie bij Lokeren, maar daarvoor moesten wel nog wat spelers halen."

  "Zo misten we nog spelers met lengte. Nu we De Sutter hebben kunnen we nog bijkomende spelers zoeken. De Sutter moet een van de fundamenten worden. Je hebt altijd een aantal spelers nodig die de ploeg dragen."

  "Ben altijd een fiere ex-bondscoach geweest"

  Georges Leekens keek gisteren ook naar de schitterende prestatie van de Rode Duivels. "Het is leuk om te zien dat deze ploeg honger heeft en wakker is geschoten na de match tegen Italië."

  "Je ziet dat Hazard, iemand waarmee ik toch moeilijke momenten heb gehad, zo een evolutie heeft gemaakt. Hij verdedigt mee en maakt acties vooruit. Ik ben nog altijd supporter van de Rode Duivells en ik ben altijd een fiere ex-bondscoach geweest."