• home
 • video
 • pas verschenen

  Buitenlandse pers looft Hazard: "Motor van Belgische chocoladefabriek"

  Hazard was heer en meester tegen de Hongaren.

  De dominantie van Eden Hazard liet ook de buitenlandse media niet onberoerd. "Meester Hazard gaf een lesje in voetbal", klinkt het. "Hij speelde zijn beste match in het shirt van België."

  Marca: "Hazard heeft recept voor Belgische pralines"

  "Eden Hazard toverde een van de beste individuele prestaties op de grasmat in dit EK. In zijn eentje dwong hij Hongarije tot overgave, met een assist en een goal."

  "Hazard is de motor van de Belgische chocoladefabriek. Tegen Hongarije toonde Hazard dat hij het recept in handen heeft om de lekkerste Belgische pralines te maken."

  L'Equipe: "Belgen technisch superieur"

  "De Belgen en de Hongaren verzorgden de show in de achtste finales met wervelend spel en een duivels ritme. De Rode Duivels domineerden met Hazard, die een festival opvoerde van versnellingen en overstapjes."

  "Het was ongetwijfeld de beste wedstrijd van Hazard in het shirt van België. De 0-4-score weerspiegelt de technische superioriteit van de Rode Duivels."

  AD: "Waar eindigt dit?"

  "De Belgen zijn eindelijk los. Met swingend voetbal tegen de Hongaren bereiken ze de kwartfinales. België maakte gisterenavond een furieuze start, maar kon zijn moordende tempo niet altijd koppelen aan de nodige dosis zorgvuldigheid."

  "In de kwartfinales in Lille zal de Belgische ploeg gesteund worden door een enorme aanhang. Hazard wil er vrijdag voor een waar volksfeest zorgen."

  Gazzetta: "Meester Hazard geeft lesje in voetbal"

  "Eindelijk zagen we de beste versie van Hazard, met liefst 11 (!) geslaagde dribbels, een assist en een goal. België heeft Hongarije een lesje in voetbal gegeven onder impuls van meester Hazard."

  "Na de nederlaag tegen de woeste Italianen en de schrik voor Ibrahimovic zijn de kleine Belgische prinsen op het juiste moment wakker geworden."

  BBC: "De Bruyne man van de match"

  "Hazard was outstanding. Hij schudde zomaar eventjes 48 passes uit zijn mouw en maakte een oogverblindend mooie goal. De Premier League-speler van het jaar (2014-2015) is weer helemaal terug na een ontgoochelend seizoen met Chelsea."

  "Maar de man van de match was Kevin De Bruyne. De City-speler leidde vanaf de aftrap de Belgische aanvalslinie en zorgde bovendien voor twee assists."