• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Van Gaal zet de FA Cup laconiek op tafel en kijkt zaal vol journalisten aan

  Louis van Gaal steelt de show op de persbabbel.

  Manchester United heeft een einde gemaakt aan drie jaar droogte. De ploeg van Louis van Gaal won zaterdag, ten koste van Crystal Palace, de FA Cup en dat is een pluim die de Nederlandse trainer graag op zijn hoed steekt.

  Toen Louis van Gaal na de wedstrijd de perszaal betrad, stond zijn gezicht op onweer. Nochtans zal de Nederlander de nodige binnenpretjes gehad hebben, want met de FA Cup haalde United eindelijk nog eens een trofee binnen.

  Ostentantief zette Van Gaal de beker op de hoek van de tafel en keek hij uitdagend de zaal vol met journalisten aan. Een seconde of 2 later nam hij de trofee weer vast en zette hij hem voor zijn microfoon, waarna hij de media opnieuw aankeek.

  Toen de eerste vragen over Van Gaals toekomst ten berde kwamen, antwoordde Van Gaal op zijn Van Gaals. "Ik laat je de FA Cup zien. Ik praat niet over mijn toekomst met mijn vrienden van de media. Ze zijn me al zes maanden aan het ontslaan."

  "Welke trainer kan wat ik gedaan heb? Deze club heeft drie jaar geen prijs gepakt. Ik ben zeer trots dat ik eerste ben sinds Sir Alex Ferguson die de club een prijs kan aanbieden. Ik heb Sir Alex gevraagd om met mij op de foto te gaan staan, want we schrijven vandaag geschiedenis."

  "Prijzen gewonnen in vier landen"

  "Dit is geweldig voor de club, de fans, de spelers en natuurlijk voor mezelf als trainer. Ik ben naar Engeland gekomen om prijzen te pakken. Die krijg je niet op bestelling, maar we hebben er wel eentje."

  "Ik heb nu prijzen gewonnen in vier verschillende landen (Nederland, Duitsland, Spanje en Engeland, red). Ik ben daar zeer trots op, ik ben zeer gelukkig. Bedankt voor de felicitaties", sloot hij cynisch zijn persbabbel terwijl hij de beker in zijn handen nam.

  Korte versie van de persconferentie:

  Lange versie van de persconferentie: