• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Proto: "Hopelijk halen jullie de CL", Suarez: "Nog niet helemaal zeker dat ik wegga"

  Proto met zijn kinderen.

  In interviews met RSCA TV hebben Silvio Proto en Matias Suarez na Anderlecht-Zulte Waregem meer toelichting gegeven bij hun situatie. Proto vertrekt na elf dienstjaren zeker bij paars-wit, Suarez laat de deur op een (klein) kiertje.

  "Ik wilde niet huilen"

  "Toen de match afgelopen was, begon het publiek mijn naam te scanderen. Ik wilde niet huilen in het bijzijn van iedereen, maar binnenin was ik zeer emotioneel", zegt Matias Suarez. 

  "Normaal gezien was het vandaag mijn laatste match voor Anderlecht, daarom zeg ik: bedankt voor alles, al ben ik er nog niet 100% zeker van dat ik vertrek. Nu ga ik naar huis en zal ik alles laten bezinken. Dan zal ik het weer lastig krijgen."

  "Ik hoop dat jullie de Champions League halen"

  "Ik wilde naar de supporters gaan en iets zeggen, maar door de emoties ging het niet", zegt Silvio Proto. "Bij dezen: ik wil iedereen bedanken die me al die jaren gesteund heeft, vooral voorzitter Vanden Stock, voor wie ik enorm veel respect heb."

  "Maar ook mijn trainers, ploegmaats en de supporters. Ook zij die me uitgefloten hebben, want zij hebben me ertoe gedreven om alles te geven. Ik vertrek met het gevoel dat ik alles voor Anderlecht gegeven heb. Ik hoef nergens spijt van te hebben."

  "Jullie spelen nu de voorrondes van de Champions League. Het zal niet makkelijk zijn om de poules te halen, maar ik hoop voor jullie dat het lukt", besloot de doelman.

  Meer interviews van RSCA TV: