• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  BBC: "United stelt volgende week Mourinho voor"

  Mourinho is volgens de BBC op weg naar United.

  Louis van Gaal heeft met de triomf in de FA Cup wellicht zijn laatste daad als United-coach gesteld. De Engelse pers, de betrouwbare BBC op kop, twijfelt niet langer en weet dat José Mourinho wel degelijk op weg is naar Manchester.

  José Mourinho wordt al maandenlang aan Manchester United gelinkt, maar zijn komst werd nooit officieel gemaakt.

  Volgens de BBC komt daar volgende week verandering in. "United zal Van Gaal begin volgende week duidelijk maken dat zijn periode bij de club erop zit. Mourinho zal dan als zijn opvolger aangewezen worden."

  Mourinho zat zonder werk sinds hij in december ontslagen werd bij Chelsea. Hij is een van de meest succesvolle trainers van de laatste decennia met titels in Portugal, Spanje, Engeland en Italië.

  Van Gaal lag dan weer nooit in de bovenste schuif bij de fans en het bestuur. Zelfs met de zege in de FA Cup redt hij dus zijn hachje niet, zijn laatste contractjaar zal hij niet hoeven te doen.

  Van Gaal wilde na de finale trouwens geen vragen over zijn toekomst beantwoorden. "Mijn plannen bespreek ik niet met mijn vrienden van de pers, want die ontslaan me al maandenlang."