• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bayern pakt de dubbel na penalty's tegen Dortmund

  Bayern viert zijn 18e Duitse beker.

  Bayern München heeft na de titel ook de Duitse beker gewonnen. Bayern won een uitputtingsslag tegen Dortmund na strafschoppen. Na de verlengingen stond het 0-0, met de penalty's werd het 4-3. Voor Bayern-trainer Pep Guardiola is het een afscheid in schoonheid van Bayern. Na de match had de Spanjaard tranen in de ogen.

  Bayern begon het beste aan de match. Dortmund pakte het voorzichtig aan en liet de landskampioen komen. Meer dan halve kansen kreeg Bayern niet en ook Dortmund kwam niet verder dan schoten van Aubameyang en Bender.

  Hetzelfde scenario in de tweede helft. Bayern kreeg meer kansen en domineerde, maar de bal leek er niet in te willen. Zo kreeg Bayern bijna het deksel op de neus. In de 85e minuut kwam Aubameyang alleen voor Nueur, maar zijn schot ging over. 

  Ook in de verlengingen kon geen van beide ploegen zich onderscheiden. Een intensieve wedstrijd had aan beide kanten veel krachten gekost. De ene na de andere speler had last van krampen. 

  In de penaltyreeks ging het snel fout voor Dortmund. Bender en Papastathopoulos misten penalty twee en drie. De misser van Kimmich voor Bayern hield de hoop nog even levend voor Dortmund, maar Müller en Costa misten niet en beslisten de partij.

  Na de match werd het Bayern-trainer Guardiola even te veel. Hij barstte uit in tranen. De uitschakeling in de halve finales van de Champions League kwam hem op kritiek te staan, maar met de Duitse dubbel neemt hij afscheid in schoonheid van Bayern. Volgend seizoen wordt Guardiola trainer van Manchester City.