• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Klopp: "Er zijn ergere dingen in het leven, maar op dit moment voelt het niet zo"

  Al voor de vijfde keer op rij moet Klopp zijn teleurstelling verwerken.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Jürgen Klopp en finales, het is de laatste jaren geen geslaagd huwelijk. Het verlies van zijn Liverpool tegen Sevilla was de vijfde opeenvolgende finale die Klopp als trainer verloor.

  In mei 2013 begon het frustrerende lijstje van Klopp met de verloren Champions League-finale met Borussia Dortmund tegen Bayern München. Daarna volgden twee verloren Duitse bekers, de Capital One Cup en gisteren de Europa League.

  "Of ik me oneerlijk behandeld voel door het voetbal? Dat weet ik niet. Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan voetbal. Ik denk niet dat god wil dat ik altijd tot de finale doorstoot en dan een slag krijg."

  "Ik heb al veel geluk in mijn leven. Ik mag hier zitten en ben de trainer van Liverpool. Vanavond is geen gelukkige avond en de andere finales waren ook geen gelukkige avonden, maar we zetten door. Er zullen nog finales volgen. Er zijn grotere problemen in het leven, maar op dit moment voelt het wel niet echt zo. Dit verlies komt hard aan."

  "Vier cruciale beslissingen in ons nadeel"

  Het was een ingetogen Klopp die de andere vragen van de pers beantwoordde. Met als meest prangende van allemaal: wat liep er mis in de tweede helft?

  "De 1-1 van Sevilla had duidelijk een grote invloed op ons spel. We verloren het vertrouwen in onze speelstijl. In plaats van simpele, snelle passes te geven, maakten we het gecompliceerd."

  "De eerste helft was oké, niet de allerbeste, maar we verdienden onze voorsprong. Er waren vier cruciale beslissingen van de scheidsrechter (onder meer twee keer hands in de 16) en ze waren allemaal in ons nadeel. Je moet ook wat geluk hebben in zo'n finale."

  "We spelen volgend seizoen geen Europees. Hierdoor zullen we meer tijd hebben om te trainen. Daar gaan we gebruik van maken om sterker terug te komen. Hopelijk komt niemand geblesseerd terug van het EK."

  "Voor veel van mijn spelers kan het een lang toernooi worden. De Belgische spelers, de Engelse spelers of de Duitse spelers kunnen lang in het toernooi blijven en zullen dan weinig vakantie hebben."

  Opvallend beeld: Klopp sprint richting kleedkamers aan de rust

  Video player inladen ...