• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gedegradeerd Aston Villa komt in Chinese handen

  Aston Villa speelt volgend seizoen in The Championship.

  Aston Villa is voortaan voor 100 procent in handen van de Chinese zakenman Tony Jiantong Xia. Volgens de BBC betaalt Xia ongeveer 78 miljoen euro voor de club, die dit seizoen afgetekend laatste werd in de Premier League.

  Aston Villa was sinds 2006 in handen van de Amerikaanse miljonair Randy Lerner. Die zette de club in 2014 te koop. Vorig jaar kon de club in die omstandigheden de degradatie uit de Premier League nog net vermijden, dit seizoen eindigde de club laatste met maar de helft van de punten van de nummer 19, Norwich City.

  Officieel gaf de club geen informatie vrij over de overname, maar volgens de BBC betaalt Xia 60 miljoen pond voor de club. Volgens Lerner is het de bedoeling van Xia om te investeren in de spelersgroep en het stadion van Aston Villa. Zo moet Villa volgend seizoen al opnieuw in de Premier League spelen.