Ga naar de inhoud

meest recent

      Club Brugge viert landstitel in de binnenstad met uitzinnige fans

       ma 16 mei 2016 17:36
      Club-spelers vieren de titel in het centrum van Brugge.
      Landskampioen Club Brugge is triomfantelijk onthaald door duizenden supporters in Brugge. De spelers reden in een oldtimerbus rond in de binnenstad en werden gefêteerd op een groot podium. Als klap op de vuurpijl kondigde oude krijger Timmy Simons aan dat hij er nog een seizoen bij doet.

      Om 15u stond de Markt van Brugge al afgeladen vol voor de kampioenenviering. Van aan het station tot aan de Markt kleurde de hele stad blauw en zwart. Aan 't Zand, waar de karavaan van start ging, troepten honderden mensen samen.

      De bus met spelers en coach reed van 't Zand vervolgens door de smalle straatjes van het centrum om zo omstreeks kwart over vier op de Markt te worden verwelkomd door 20.000 uitzinnige fans.

      De spelers toonden op het podium hun kampioensbeker en aanvoerder Timmy Simons nam namens de spelersgroep het woord. Hij kon de supporters alvast vertellen dat hij er nog een jaartje zal bij doen.

      Ook Michel Preud'homme, burgemeester Renaat Landuyt en Clubvoorzitter Bart Verhaeghe bedankten de fans.

      Op de tonen van 'Con Te Partirò' en 'The Final Countdown' werd tot slot de huldiging op de Markt afgesloten en trok de oldtimerbus met spelers en trainer opnieuw richting Jan Breydel, wellicht om daar het feestje verder te zetten.