• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk-coach De Wilde: "Heb de groep gefinetuned"

  Patrick De Wilde en Karim Belhocine staan samen in de finale van Play-off II.

  KV Kortrijk gaat de finale van Play-off II in. Wie mag de pluimen op zijn hoed steken? Assistent Karim Belhocine? Of Patrick De Wilde, sinds een maand officieel de T1 in het Guldensporenstadion?

  "Het zijn vooral de spelers die je een pluim moet geven", reageert Patrick De Wilde bij Sporza.

  "Natuurlijk heeft de trainer ook een belangrijke rol. Karim heeft prachtig werk geleverd na de mindere periode onder Walem, maar na een mindere volgt altijd een betere periode."

  "Op dat elan zijn we voortgegaan. Met mijn ervaring heb ik de groep nog wat gefinetuned. Er zit weer schwung in de ploeg. Sinds ik er ben hebben we vier keer gewonnen en een keer gelijkgespeeld."

  "Misschien heb ik dus wel mijn steentje bijgedragen, maar het blijven de spelers die het moeten doen."

  "Karim moet nog aan cursus beginnen"

  Kunnen Patrick De Wilde en Karim Belhocine geen duobaan beginnen? "Dat zullen we de volgende wedstrijden zien", antwoordt De Wilde. "In het voetbal is het soms moeilijk om ver in de toekomst te kijken."

  "De club zal ook wel zien welke rol ik tot nu toe gespeeld heb op de spelersgroep. Karim moet nog aan zijn trainerscursus beginnen. Tot dat moment zal Patrick De Wilde hoofdcoach zijn, denk ik. Met mijn ervaring kan ik een jonge coach als Karim ondersteunen."

  Vrijdag begint KV Kortrijk aan de finale van Play-off II in Charleroi. Een week later staat de terugmatch in het Guldensporenstadion op het programma.