• home
 • video
 • pas verschenen

  Gillet: "Interesse van Standard is iets om trots op te zijn"

  Gillet kan kiezen tussen twee clubs: KV Mechelen en Standard.

  Jean-François Gillet weet nog niet waar hij volgend seizoen het doel verdedigt. De 36-jarige Rode Duivel kreeg een aanbod van KV Mechelen voor een verlengd verblijf, maar ook Standard toonde al interesse. Een iets staat wel al vast: Gillet is er zeker bij op het EK in Frankrijk. "Dat wordt de kers op de taart."

  Gillet werd dit seizoen door zijn Italiaanse club Catania uitgeleend aan KV Mechelen. Een terugkeer naar Italië is zeker geen optie. "Dat zou collectieve zelfmoord zijn", klinkt het in Gazet van Antwerpen.

  "Bij Catania ligt mijn toekomst niet. Mijn contract is er onhoudbaar. We moeten eruit raken. De communicatie met het nieuwe bestuur verloopt stroef. Ik ken die mensen niet en het is van nul beginnen."

  "In mijn contract staat een vraagprijs van één miljoen euro. Op mijn leeftijd heb ik geen waarde meer. Wel op het veld, maar niet op de markt. Het beste zou zijn dat ik een vrije speler word."

  "Voor ik kies waar mijn toekomst ligt, wil ik eerst de situatie met Catania uitklaren. KV Mechelen deed me al een mooi voorstel voor twee seizoenen en ik apprecieer het dat ze me willen houden. Het is een blijk van erkenning."

  Ook Standard toonde al interesse in de 36-jarige doelman. "Iets om trots op te zijn. Als een topclub nog aan je denkt op je 36e, is dat heel leuk."

  "Het WK missen was een schande, het EK wordt dan ook geweldig"

  Naar alle waarschijnlijkheid is Gillet er straks op het Europees kampioenschap ook bij. "Dat zou de kers op de taart zijn. Het was een schande dat ik het wereldkampioenschap in Brazilië moest missen door een omkoopschandaal. Ik verdien het om nog een groot toernooi mee te maken. Het wordt geweldig, ook al zal de druk op de ploeg enorm groot zijn."