• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht moet Kara twee wedstrijden missen in volle titelstrijd

  Kara ging zich deze week verantwoorden, maar krijgt geen vermindering.

  Anderlecht-verdediger Kara Mbodji blijft twee speeldagen geschorst voor zijn kopstoot tegen KVO-spits Joseph Akpala. De Senegalees mist daardoor de twee belangrijke wedstrijden tegen Oostende en Club Brugge.

  Kara ging in de wedstrijd tegen Oostende onnodig hard door op KVO-spits Joseph Akpala. De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) vroeg een schorsing van twee speeldagen voor de harde schouderduw/kopstoot.

  Anderlecht ging in beroep tegen de schorsing, maar vangt bot bij de Geschillencommissie Hoger Beroep. Kara blijft twee speeldagen geschorst en mist zo twee belangrijke wedstrijden in de titelstrijd: zondag thuis tegen Oostende en volgende week zondag op bezoek bij Club Brugge.

  Bovenop de schorsing van twee speeldagen moet Kara ook een boete van 800 euro betalen. 

  De bewuste fase:

  Video player inladen ...

  Het nieuws werd meegedeeld op Twitter: