• home
 • video
 • pas verschenen

  Fellaini moet drie matchen brommen voor elleboogstoot

  Marouane Fellaini krijgt een stevige schorsing.

  Marouane Fellaini en Robert Huth worden door de Engelse voetbalbond drie speeldagen geschorst. Leicester-verdediger Huth trok aan het haar van Fellaini, die vervolgens een elleboogstoot uitdeelde.

  Afgelopen weekend was er een stevig opstootje tussen Robert Huth en Marouane Fellaini. De scheidsrechter had het incident tussen de Leicester-verdediger en de United-middenvelder niet opgemerkt, maar de Engelse voetbalbond besloot de vechtersbazen toch te vervolgen op basis van tv-beelden.

  Beide spelers kregen een schorsing van drie speeldagen voor gewelddadig gedrag en Fellaini en Huth gaan akkoord met het schorsingsvoorstel.

  Huth, die maandag met Leicester kampioen werd, mist dus het titelfeestje van zaterdag tegen Everton en de laatste wedstrijd van het seizoen. Ook in de eerste match van volgend seizoen zal hij er niet bij zijn.

  Fellaini kan dit seizoen wel nog in actie komen. Manchester United moet nog drie wedstrijden spelen, onder meer een inhaalwedstrijd, en ook de FA Cup-finale tegen Crystal Palace staat nog op het programma.