Ga naar de inhoud

meest recent

      Gary Lineker parodieert eigen uitspraak over Duitsers

       di 3 mei 2016 13:23
      Lineker (55) is een echte Leicester-fan.
      Gary Lineker (55) heeft zichzelf geparodieerd op Twitter. Naar aanleiding van de landstitel van Leicester bracht de ex-voetballer en presentator van Match of the Day een nieuwe versie van zijn legendarische uitspraak over voetbal.

      "Voetbal is een eenvoudig spel: 22 mannen lopen achter een bal gedurende 90 minuten en op het einde winnen de Duitsers", is één van de bekendste quotes uit de geschiedenis van het voetbal. Ze kwam uit de mond van voetbalanalist Gary Lineker. De ex-international verloor in 1990 in de halve finales van de Wereldbeker na penalty's tegen Duitsland.

      Vandaag is Lineker in München om de halve finale van de Champions League tussen Bayern en Atletico bij te wonen. Nog nagenietend van de landstitel van Leicester bracht Lineker - een fan van het eerste uur - een nieuwe versie van zijn bekende quote.

      "Voetbal is een eenvoudig spel: 22 mannen lopen achter een bal gedurende 90 minuten en op het einde wint... Leicester City."

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.