• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Volgend seizoen weer vol voor de titel met Chelsea"

  Thibaut Courtois heeft niet zijn makkelijkste seizoen achter de rug.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Thibaut Courtois heeft niet zijn makkelijkste seizoen achter de rug.

  Video player inladen ...
  Waar ligt de toekomst van Thibaut Courtois? "Ik ben nog altijd een Chelsea-speler en zal volgend seizoen de voorbereiding ook bij Chelsea aanvatten", stelt de nationale doelman in een gesprek met Sporza. "Met de nieuwe trainer gaan we weer vol voor de titel."

  "Nog altijd Chelsea-speler"

  Thibaut Courtois ligt nog enkele jaren onder contract bij Chelsea, maar de 23-jarige doelman kan op belangstelling rekenen van andere Europese topclubs.

  "Als het minder gaat met een team, schrijven de kranten graag spelers uit de ploeg", vertelt Thibaut Courtois, "terwijl ik zoiets nooit beweerd heb."

  "Op dit moment ben ik nog altijd een Chelsea-speler. De voorbereiding op volgend seizoen zal ik ook bij Chelsea aanvatten."

  Courtois ligt al sinds de zomer van 2011 onder contract bij Chelsea, maar speelt pas sinds vorig seizoen voor de club. Chelsea leende hem eerst drie seizoenen uit aan Atletico Madrid.

  "Volgend seizoen weer vol voor de titel"

  Thibaut Courtois heeft niet zijn makkelijkste seizoen achter de rug. De doelman lag enkele maanden in de lappenmand en met Chelsea pakte hij naast elke prijs.

  Courtois: "Natuurlijk is het niet leuk om met een topteam als Chelsea weinig wedstrijden te winnen en pas op de tiende plaats te staan."

  "Laat het een leermoment zijn voor onze ploeg, dan komen we er sterker uit. Iedereen weet dat het beter moet."

  "Het is makkelijk om de fout bij de trainer te leggen, maar de spelers zijn ook in de fout gegaan."

  "Nu willen we het seizoen zo goed mogelijk afsluiten. En volgend seizoen gaan we met de nieuwe trainer (de Italiaan Conte, red.) weer vol voor de titel."

  "De Champions League staat niet op ons programma. Hopelijk draait dat in ons voordeel uit. We zullen meer tijd hebben om de competitiewedstrijden voor te bereiden."

  "Dacht dat Leicester dipje zou krijgen"

  Ondertussen heeft Chelsea een opvolger in de Premier League. Leicester City is de verrassende kampioen.

  "Na vier à vijf maanden dacht je dat ze wel een dipje zouden krijgen, maar dat is niet gebeurd", vertelt Courtois.

  "Met resultaatvoetbal hebben ze de laatste maanden enkel nipte overwinningen geboekt. Dat is het geluk van een kampioen."

  "Leicester was ook erg moeilijk te kloppen. De ploeg is verdiend kampioen."

  Café Courtois voor het goede doel

  Tijdens het komende EK in Frankrijk zullen er onder de naam Café Courtois tal van activiteiten worden georganiseerd in Bilzen, de thuisstad van de nationale doelman. Met Café Courtois wil Thibaut Courtois geld inzamelen voor Klavertje 3, de school voor buitengewoon onderwijs in Bilzen.

  Courtois: "Ik heb kunnen vaststellen dat de leerlingen de steun meer dan kunnen gebruiken. De school bouwt nieuwe lokalen, maar de subsidies zijn niet toereikend. Een inzamelingsactie moet helpen om het financiële plaatje rond te krijgen."